Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Освободените от Либия медици ще помагат на

Освободените от Либия медици ще помагат на
сираци и болни деца
Свищов подкрепи благотворителната кампания с хиляда лева
Миналия петък в града ни бе д-р Здравко Георгиев, придружен от кмета на Каварна Цонко Цонев и популярния артист Владислав Карамфилов - Влади Въргала.
На среща с представители на Общината и местни бизнесмени тримата представиха инициативата на създадената от българските медици фондация "6-ти май". Нейната цел е да подкрепя и помага на всички, които имат нужда - неправомерно осъдени хора по света, деца в неравностойно положение, социални домове, болни деца, сираци.
"Кръстихме фондацията "6 май", защото тогава беше издадена първата смъртна присъда на нашите момичета", поясни д-р Здравко Георгиев на срещата. "Фондацията съществува от една година и досега най-голяма подкрепа получихме във френската провинция Лотарингия, която посетихме миналата година.", заяви още д-р Здравко Георгиев. В град Нанси в подкрепа на фондацията са се включили четири организации, между които и местния Ротари клуб.
"Опитваме се да помогнем на изолирани от обществото и страдащи деца, в каквото положение дълги години се намирахме и ние, седмината осъдени.", каза още д-р Георгиев.
Според него, освен храна и лекарства за малчуганите от домовете е нужно да се осигури и подкрепа за израстването им като пълноценни личности, да се работи за интеграцията им в обществото, необходимо е тези деца да бъдат консултирани от опитни специалисти. Именно с тази цел Фондацията набира средства. До момента постъпленията по сметката й възлизат на 17 хиляди лева, които са събрани по време на срещи с бизнеса и обществеността във Франция и българските градове Каварна, Монтана, Кюстендил, Силистра, Велико Търново, Тетевен Трявна и други.
В Свищов за кампанията на фондация "6-ти май" от присъстващите на срещата бяха събрани 1 000 лева, които бяха предоставени на д-р Здравко Георгиев след съставянето на документ.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания