Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Трима румънски художници гостуват с изложба в Свищ

Трима румънски художници гостуват с изложба в Свищов
Това е първата изложба на румънски творци в областта
По покана на Общината трима художници от Румъния, гостуваха с изложба в Свищов. Това са младите художнички Кристина Радулеску и Андреа Кадур, и художникът Димитру Николае.
Изложбата на тримата автори представя общо 36 творби. Кристина Радулеску и Димитру Николае показват свои картини - маслена живопис, а Андреа Кадур участва в изложбата с колажи.
Изложбата е подредена във фоайето на Общината и бе официално открита във вторник вечерта от кмета Станислав Благов. Това е първата изложба на румънски творци в цялата Великотърновска област, стана ясно при откриването на експозицията. Тя ще остане в Свищов в продължение на две седмици.
За събитието в Свищов дойде само един от тримата румънски творци – 30-годишната художничка Кристина Радулеску, която има вече зад гърба си няколко самостоятелни изложби в Букурещ и Констанца, както и представяния в Румънско-германската художествена галерия в Аусбург, Германия. Кристина Радулеску е завършила средно художествено училище, а висшето й образование е свързано с психологията и социологията. Художничката представи и своите колеги. 61-годишният Димитру Николае е председател на организацията на творците на пластичното изкуство в Букурещ и има над 20 самостоятелни изложби в родината си и в чужбина. Сред картините му в изложбата са и пейзажи на българския черноморски курорт Балчик, където е бил художникът. Андреа Кадур е на 25 години. Израснала е в Дубай, работи в областта на инженерното консултиране и архитектурата във водещи консултантски фирми в тази страна, а рисуването е нейно любимо занимание извън професията.
В Свищов младата румънска художничка Кристина Радулеску бе придружена от Йонуц Гързу, който отговаря за международния обмен в областта на културата и туризма в Кметството в Букурещ и Вали Димитру, който е представител на Асоциацията на културните дейци в румънската столица. Двамата заявиха желанието си да развиват сътрудничество със Свищов в областта на културата и туризма, като споделиха идеи за конкретни бъдещи проекти - в най-скоро време свищовски творци ще бъдат поканени да гостуват със своя изложба в Букурещ, а рекламен филм, представящ Свищов като атрактивна туристическа дестинация ще привлича тук румънски туристи от цялата страна.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания