Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Проф. Владко Радулов подкрепи възстановяването на

Проф. Владко Радулов подкрепи възстановяването на
църквата "Св. Св. Кирил и Методий" с благотворителен концерт
В рамките на празничната програма посветена на 146-годишнината от рождението на Алеко Константинов проф. Владко Радулов изнесе благотворителен концерт в понеделник вечерта в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови".
Идеята за концерта е на самия джаз музикант, който по време на празниците "Свищовски лозници" изяви желание да се включи в кампанията за възстановяване на църквата "Св. Св. Кирил и Методий" в Свищов като организира благотворителен концерт в родния си град.
Концертът се реализира с подкрепата на МФ "Алеко Константинов", Общината и Читалището.
Цената на поканата бе 3 лева, но всеки имаше възможност да дари допълнително средства за храма. За целта във фоайето на читалището бе поставена дарителска каса.
Концертът бе открит от изпълнителния директор на МФ "Алеко Константинов" Таня Ликова, която припомни кои са инициаторите на кампанията за възстановяването на този свищовски храм – управителят на кабелна телевизия "Видеосат" Антон Георгиев и кметът на Общината Станислав Благов, който е и председател на МФ "Алеко Константинов".
В концертната програма проф. Владко Радулов представи джаз и блус изпълнения на своето електрическо пиано.
Набраните средства от концерта възлизат на 1 551 лева, които ще бъдат внесени по дарителската сметка за възстановяването на църквата, съобщи по-късно на журналистите Таня Ликова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания