Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Изложения на селскостопанска продукция

Изложения на селскостопанска продукция от български и румънски производители предвижда проект на Бизнес центъра в Свищов
Нов проект за изграждане на "Регионални центрове за развитие на земеделието" стартира Бизнес центъра в Свищов, съобщи за в-к "Свищовски бряг" неговият директор Петър Петров.
Проектът е по програма ФАР и се изпълнява съвместно с Камарата за търговия, индустрия и земеделие в Телеорман, Румъния.
Сред дейностите по проекта са предвидени организиране на изложения на селските стопани от България и Румъния.
"Предвиждаме да проведем селскостопански тържища, или както ги наричаме у нас "панаири" в България и Румъния с участие на земеделци и фирми от двете страни на Дунава, на които да има възможност за осъществяване на контакти между крайните производители на селскостопанска продукция. За да бъдем по-ефективни, предвиждаме провеждането на тържищата на три места - в Александрия, област Телеорман, в Гюргево и в Свищов.", поясни Петър Петров.
Първата работна среща по проекта ще се проведе на 22 януари (четвъртък) от 11 часа в Бизнес центъра в Свищов. На нея ще присъстват представители от румънска и българска страна. На срещата ще бъдат определени точните дати на панаирите, като засега предложението на румънските партньори е събитията да са съответно през месец март в Гюргево, а в Свищов – през месец май.
Работната среща е отворена за всички земеделски производители и фирми, желаещи да участват и да се срещнат с румънските си колеги.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания