Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Тържествена сесия и Празничен концерт в Читалището

Тържествена сесия и Празничен концерт в Читалището
в навечерието на Коледа
На тържествена сесия в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" в сряда вечерта кметът на Общината Станислав Благов и председателят на Общинския съвет Милен Манолов връчиха Почетен диплом и Почетния ключ на Свищов на общинския съветник проф. д-р ик. н. Радко Радков. Той бе обявен за почетен гражданин на Свищов с решение на местния парламент в края на ноември тази година.
Званието бе присъдено на проф. Радков във връзка с дългогодишната му научна, преподавателска и краеведска дейност, за неговия принос за изследване и популяризиране на културно-историческото наследство на Свищов.
Като подарък от кмета Благов проф. Радко Радков получи картина на друг почетен гражданин на Свищов: художникът Ангел Ботев. От името на ректора на Академията доц. д-р Величко Адамов пък му бе поднесена разкошна кошница с цветя.
Тържествената сесия започна с концерт на ПБХ "Янко Мустаков" и завърши с поздравления и много цветя за проф. Радков, които дълго му поднасяха негови приятели, колеги, общински съветници.
Същата вечер в читалището се състоя и Общоградския концерт по случай Коледа и Нова година, в който традиционно участват всички състави на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови".
Приятна изненада за публиката тази година бе представянето на две нови формации – Вокалната група за естрадни песни и Групата за хип хоп танци, които бяха посрещнати с бурни овации.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания