Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от СОУ "Димитър Благоев" са отличени с пре

Ученици от СОУ "Димитър Благоев" са отличени с престижни стипендии
За втора поредна година ученици от СОУ "Димитър Благоев" в Свищов спечелиха стипендии от Фондация "Комунитас" - град София, съобщи за в-к "Свищовски бряг" Юлия Йозова, помощник-директор на училището.
Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира учениците от начален и среден курс с интерес към ученето, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството. Специално внимание програмата отделя на деца в неравнопоставено положение, поясни Юлия Йозова.
Двама са ученици от свищовското училище, преминали успешно етапите за оценка, включващи разработка на есе и интервю. Това са: Никола Николаев Живков от Х "а" клас – в област изобразително изкуство и Елеонора Пламенова Драгиева от ХІ "а" клас - в област биология. Те ще бъдат стипендианти на Фондацията през учебната 2008-2009 година.
Фондацията осигурява годишна стипендия, достъп до професионални консултации и кредит за книги за деца със заложби както, както и стимули за техните учители – настойници. Общият брой стипендии, които се отпускат е 1500. 1400 стипендии са за високи умения, постижения и отлично представяне и 100 стипендии за изключителни постижения, талант и инициативност.
Параметрите на стипендията за високи умения, постижения и отлично представяне са 500 лв. за цялата учебна година, 200 лева кредит за книги и възможности за писмени консултации с видни български учени и специалисти.
Параметрите на 100-те стипендии за изключителни постижения и талант в конкретни дисциплини са 1000 лева за цялата учебна година, 400 лева кредит за книги и възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти.
За учителите - наставници проектът предвижда пакет от стимули. Те стават част от националната мрежа на учителите - наставници на талантливи деца, получават награда 50 лева на учебен срок и разполагат с кредит от 50 лева на срок за закупуване на книги. Най-добрите учители - наставници в края на учебната година ще участват в среща форум, организирана от Фондацията.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания