Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Комисията по жалбите и петициите на гражданите към

Комисията по жалбите и петициите на гражданите към Народното събрание проведе приемна в Свищов

Комисията по жалбите и петициите на гражданите към 40-то Народно събрание проведе приемна в Свищов на 1 декември 2008 година (понеделник). Да се срещнат с гражданите на общината дойдоха председателят на Комисията народният представител от ОДС Димитър Йорданов и нейният член Иван Илчев, депутат от "Коалиция за България". Двамата бяха придружени от свищовските депутати Надка Балева и д-р Ваньо Шарков.
Приемната, която бе организирана в зала 1 на Общината, посетиха 15 души. След края й на пресконференция председателят на Комисията обобщи постъпилите жалби.
Приетите жалби бяха свързани със съдебната власт, възстановяване на земи в Кюстендилско, междусъседски делби, винетните такси, които свищовлии трябва да заплащат за вилната зона в местността Фара, неоповестяване на решенията на Общинския съвет и срещу действията на мюсюлманското настоятелство в града, посочи Димитър Йорданов пред журналистите. Той посочи, че от началото на този мандат преди 3 години в Комисията по жалбите и петициите на гражданите към Народното събрание са постъпили общо около 3000 жалби, 15 от тях са били на граждани от община Свищов.
През последните месеци Комисията е организирала над 70 приемни в различни градове от страната ни, като първоначално са били посещавани областните центрове, но на по-късен етап са включени и по-малки градове като Свищов.
"Няма партиен елемент в работата на Комисията и затова успяваме да помогнем на толкова много граждани.", коментира Димитър Йорданов. Той уточни, че постъпилите жалби и петиции се обработват от експертите към Комисията, изисква се отговор от компетентните институции и в срок до 2 месеца гражданите получават писмен отговор.
Като член на Комисията народният представител Иван Илчев похвали Общината за добрата организация и условията, осигурени от домакините за провеждането на приемната и със задоволство отбеляза, че за първи път към приемна на Комисията е проявен интерес и от местните депутати.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания