Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Благов участва в Есенната сесия на

Комитета на регионите в Брюксел

Кметът на Община Свищов Станислав Благов участва като делегат в Есенната сесия на Комитета на регионите, която се проведе на 26 и 27 ноември в Брюксел, съобщиха от Пресцентъра на Националното сдружение на общините в Република България.
На тази сесия членовете на Комитета основно обсъждаха как да се стимулират местните и регионални власти от Европа да предприемат мерки срещу новите предизвикателства и трудностите, свързани с икономическа ситуация в света и на европейския континент.
Комитетът прие резолюция, в която се изразява желанието на делегатите му да бъдат активно включени в търсенето на решения за преодоляване на кризата именно поради факта, че нейното влияние се усеща изключително силно на местно и регионално ниво.
Друг важен акцент от работата на сесията бе представянето на основните проблеми, върху които ще фокусира дейността си Европейската комисия през 2009 г., което бе направено от председателя на Комисията – Жозе Мануел Барозу. Той запозна членовете на Комитета на регионите и с резултатите от финансовата среща на върха във Вашингтон от миналата седмица, както и мерките, които са определени за прилагане, като последица от нея.
Другите обсъждани теми на сесията на Комитета бяха образованието, енергийната ефективност, промяната на климата, по-нататъшното разширяване на Европа със страните от Западните Балкани, необходимостта от разработване на обща стратегия и политика по въпросите на имиграцията, както и по въпросите на културното разнообразие и създаването на европейска идентичност.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания