Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Министърът на регионалното развитие предлага обнов

Министърът на регионалното развитие предлага обновяване на пътищата по поречието на Дунав

Стартиране на дейности за обновяване на пътната инфраструктура в Дунавските общини предлага министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов в писмо до премиера Сергей Станишев, съобщиха от Асоциацията на дунавските общини "Дунав".
В сряда копие на писмото бе разпространено до кметовете на общините членки на АДО.
В документа министър Гагаузов информира премиерът, че след проведени редица срещи и обсъждания, на заседание на УС на АДО в Русе, на което той лично е присъствал, са очертани първите конкретни стъпки за подобряване на състоянието на пътните отсечки по поречието на Дунава. Предвиждат се извършване на необходимите предпроектни проучвания, анализ на собствеността и състочнието на изградените до момента отсечки, изготвяне на цялостна техническа документация относно изграждането на пътния участък от Видин до Силистра.
Министърът на регионалното развитие предлага още да бъде създадена работна група с представители на МРРБ, НА "Пътна инфраструктура", Министерството на транспорта и АДО "Дунав", които да изготвят експертен доклад за състоянието и необходимостта от изграждане и модернизиране на пътищата по поречието на Дунав. Работната група ще трябва да предложи и план за действие за поетапно развитие на пътната инфраструктура в региона.
В писмото Асен Гагаузов настоява за становище и съдействие от страна на министър-председателя за предприемане на съвместни стъпки за разрешаване на проблемите с пътната инфраструктура в Дунавския регион.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания