Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С изложби и концерти посрещаме Коледа и Нова годин

С изложби и концерти посрещаме Коледа и Нова година

Изложби и концерти включва тазгодишната Коледно-Новогодишната празнична програма на Общината. Информация за планираните празнични събития бе разпространена до медиите тази седмица от гл. експерт "Култура" в общинската администрация Таня Ликова.
Празничните изяви стартират на 9-ти декември с фотоизложба на Владимир Попов, която ще бъде открита от 17 часа във фоайето на Общината.
На 10 декември от 18 часа в ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" Габровският драматичен театър ще представи постановката "Любовен квадрат" с участието на Стефан Рядков. Представлението ще е подарък от Общината за свищовлии и затова входът ще е свободен.
И тази година в програмата присъстват традиционните Коледни концерти в салона на читалището - за 15 декември от 18 часа е насрочен Празничния концерт на съставите при Културния клуб на пенсионерите в Свищов, на 17 декември от 18 часа в читалището ще бъде Общоградския коледен концерт с участието на съставите при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", а за 18 декември от 18 часа е обявен традиционният Коледен концерт "Тиха нощ, свята нощ" на Детския хор с диригент Мария Възланова.
Навръх Коледа Празнични концерти ще звучат в две от църквите в града. На 25 декември от 11 часа Коледен концерт в храма "Свето Преображение" ще изнесе ПБХ "Янко Мустаков", като по същото време в Съборната църква ще има концерт на Детския хор с диригент Мария Възланова.
В празничната програма са заложени още творческа среща в писателя Кънчо Атанасов – на 16 декември от 16:30 часа в Зала 1 на Общината и клавирен концерт на Евгени Желязков на 19 декември от 18 часа в Хоровата зала на читалището.
Детският отдел на Градската библиотека ще бъде домакин на част от празничните събития. На 16 декември от 11 часа ученици от ОУ "Филип Сакелариевич" ще представят изложба на плетива, рисунки и поздравителни картички. На 18 декември от 11 часа деца от същото училище ще представят тук празнична програма "Коледни звънчета", а на 19 декември, отново от 11 часа, учениците ще пресъздават обичаите, свързани с Бъди вечер и Коледа.
От началото на декмври до края на месец януари в отдел "Изкуство" при Градската библиотека ще бъде подредена изложба-базар на детски книги от издателство "Дамян Яков".
Кулминацията в празничната програма е Общоградското тържество в Новогодишната нощ, което и тази година, по традиция, ще започне от 00:30 часа на площад "Алеко".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания