Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Официално бе открит Дневния център

На 7-ми ноември официално бе открит Дневния център за деца с увреждания в Свищов.
Гости на церемонията бяха представители на общински и държавни институции.
Всички и гости, и домакини, бяха много развълнувани от събитието, но с най-много емоции бяха изпълнени самите малчугани, които посещават Центъра. С красиви празнични дрехи, с добро настроение и много усмивки те шумно приветстваха гостите.
Церемонията по откриването на Центъра бе водена от ръководителя на проекта заместник-кмета Пламен Александров.
Приветствия поднесоха директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Свищов Даниела Станкова, която прочете поздравителен адрес от министъра на социалната политика и труда Емилия Масларова, Мая Цекова, директор на регионалната дирекция "Соцално подпомагане" във Велико Търново, Димитър Ников от Агенцията за хората с увреждания, кметът на Общината Станислав Благов.
Директорката на Дневния център Теменужка Тодорова благодари за пожеланията и предостави думата на две от децата в Центъра – Марти и Киро да поздравят всички с български стихчета.
Лентата бе прерязана от кмета и директорката на регионалната дирекция "Соцално подпомагане", след което водосвет отслужи отец Евгений Иванов.
Гостите бяха поканени в залата за игра на Центъра, където имаха възможност да видят кратка презентация на мултимедията и да се запознаят с децата и екипа, който работи с тях чрез снимките, излизащи на екрана.
Разбира се, най-хубавата част от празника за децата бяха многото подаръци, които получиха, а за специалистите от Дневния център най-ценни бяха благодарностите на развълнуваните родители и пожеланията от гостите да продължат да работят все така "със сърце и душа" и да помагат на още много деца и родители, които имат нужда от тяхната помощ.
Дневният център бе изграден по проект BG 2005/017-353.01.02-1.03 "Превенция на институционализацията на деца с увреждания от община Свищов", с който Общината кандидатства и спечели финансиране от програма ФАР. Партньор по проекта е Сдружение "Хуманитас", гр. Русе.
Проектът е на стойност 109 984,47 евро или 215 110,93 лева.
Дейностите по проекта стартираха през месец април с подбор на екипа от специалисти за работа в Дневния център. Той бе устроен в сградата на Оздравителната детска градина в града, до която се намира и Млечната кухня на Свищов.
Екипът му включва двама социални работници, логопед, рехабилитатор, психолог, възпитател, техническо лице и хигиенист. Директор на Центъра е Теменужка Тодорова, досегашен служител на отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Свищов.
На практика Дневният център започна да работи през месец август. Към момента капацитетът му е запълнен като са обхванати 24 деца.
След приключването на проекта Дневният център за деца с увреждания в Свищов ще продължи да функционира като делегирана държавна дейност.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания