Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов ще има възможност да развива партньорство с

Свищов ще има възможност да развива партньорство с австрийски общини, стана ясно след срещата на кмета с посланика на Австрия Н. Пр. д-р Клаус Фабиян

Посланикът на Австрия Негово превъзходителство д-р Клаус Фабиян и съпругата му бяха гости на кмета на Общината Станислав Благов при посещеннието на дипломата в града ни на 31 октомври.
Гостите бяха посрещнати в кабинета на градоначалника и получиха от него сувенири и рекламно-информационни материали за Свищов и забележителностите в общината.
"Свищов има впечатляващо минало и културно развитие през последните две столетия.", заяви пред журналисти след срещата си с кмета австрийският посланик. "Впечатлени сме от всичко, което видяхме.", допълни посланика, коментирайки разходката си из свищовските културно-исторически забележителности.
"Информирах г-н кмета за активните програми и културните мероприятия, по които сътрудничи австрийското посолство, проявяваме интерес към всички културни събития в Свищов.", каза д-р Клаус Фабиян. Той информира още, че с кмета са обсъдили възможностите за сътрудничество на Свищов с австрийски партньори - градове и организации, като по-конкретно са коментирани областите отпадни води и водоснабдяване с питейна вода, сметосъбиране и екологична обработка на отпадъците, транспортна инфраструктура. "Сега, когато и двете ни държави са членки на Европейския съюз имаме много възможности да развиваме съвместни проекти.", посочи Негово превъзходителство посланикът на Австрия.
От своя страна пред медиите кметът Благов благодари на посланика, че е негов гост именно в навечерието на хубавия български празник 1-ви ноември – Деня на народните будители. "Радвам се, че имаме перспективи за развитие на сътрудничеството между Свищов и австрийски общини. Темите, които обсъдихме са много важни и съм убеден, че по тях ще има конкретно развитие.", заяви Станислав Благов.
По-късно Негово превъзходителство д-р Клаус Фабиян и съпругата му взеха участие в церемонията по поднасяне на цветя на Паметника на дарителите в Свищов, след което опътуваха за столицата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания