Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПРИВЕТСТВИЕ НА КМЕТА ПО СЛУЧАЙ 1-ВИ НОЕМВРИ

Уважаеми просветни и културни деятели,
Скъпи съграждани,
Ръстът на един народ се измерва със силата на неговия дух, оцелял във времето.
Славата на един народ се определя от познанието за собствените му възможности, с които се е утвърдил по достойнство.
Духът и познанието дават светлината за бъдещето и тази светлина трябва да се поддържа, за да съществува една народност. Огънят на националната слава трябва вечно да гори, за да учи поколението на ценните уроци от миналото.
С почит и гордост всяка година празнуваме Деня на народните будители – 1 ноември. Този общобългарски празник е изстрадан и утвърден като призив за възземане на националното ни самочувствие, като повод да се поклоним на видните възрожденци и родолюбци, вградили своя дух в темелите на съвременна България.
Нашият град е рождено място на редица будители, сред имената на които се нареждат не само учители, книжовници и революционери, но и търговци, дали своя принос в превръщането на Свищов в културен зенит на Българското възраждане.
Днес нашата страна има нужда от един нов тип патриотизъм – стъпил върху солидните опори на славното ни минало, но включил в себе си самочувствието и гордостта от успеха на редица наши съвременни будители. Ние сме част от Европейския съюз. От нас зависи да сме достойни като нация, чиято култура е част от европейската цивилизация. От нас зависи да се представяме като нация с богата културна идентичност и свой образ.
Нека съхраняваме вечно българското!
Бъдете българи и достойни граждани!
Защото във всеки от вас се крие частица от новите будители на България.
Днес по-добре от всякога, от дистанцията на изминалите векове и изправени пред нови национални изпитания, разбираме пророческите думи на Васил Друмев: "Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина!"
Честит празник!


Станислав Благов
Кмет на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания