Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Китайска делегация от 5,6 милионният Тайджоу

Китайска делегация от 5,6 милионният Тайджоу посети гр. Свищов.

Китайският град Тайджоу и Свищов ще си сътрудничат в областта на икономиката и търговията, предаде кореспондентът на радио "Фокус" – Велико Търново. Кметът на Свищов Станислав Благов и Ксуе Шаоксиан, директор на постоянния комитет на общинския конгрес на Тайджоу подписаха споразумение за сътрудничество. "Тайджоу отбелязва ръст в брутния си продукт от 10 % през последната година. И тези резултати са постигнати по време, когато в световен мащаб се наблюдава световна криза", коментира след парафирането на документа кметът на Свищов. От своя страна китайският гост изрази увереност, че свищовският бизнес ще установи успешни контакти с китайски фирми. Ксуе Шаоксиан отправи официална покана към Станислав Благов да посети Тайджоу.
Парафираното споразумение предвижда двата града да работят в областта на плана за икономическо развитие, преференциалната политика, както и привличането на инвестиции. Освен това споразумението предвижда Свищов и Тайджоу да подържат тесни връзки и сътрудничество с цел постигане на ползи по въпроси от взаимен интерес. Официалните контакти между двата града са от 2002 година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания