Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов стана част от инициативата на

Община Свищов стана част от инициативата на
УНИЦЕФ: Общината – приятел на детето

Община Свищов е сред пилотните 25 български общини, в които стартират дейностите по инициативата на УНИЦЕФ: "Общината – приятел на детето", съобщиха от асоциация "Родители", партньор при изпълнението на проекта.
Свищовската администрация кандидатства за включване в глобалния проект през юли тази година, след като кметът Станислав Благов получи официално покана за целта от представителя на УНИЦЕФ за България Октавиан Бизон.
Дейностите по проекта старират в началото на ноември със семинар за представителите на пилотните общини.
Избраните общини ще трябва да проведат изследване на детското благосъстояние на местно ниво и на базата на неговите резултати да изработят Стратегия, която да обхваща основните области, свързани с детското благосъстояние – образование, здравеопазване, спорт и свободно време, културни дейности, социални дейности, подкрепа на децата и семействата, обществена среда и сигурност. Администрациите ще трябва да създадат и Орган за независимо застъпничество, който да участва в разработването, реализирането и контрола на политиките, свързани с децата.
Общините, изпълнили тези критерии, ще бъдат обявени за "Община- приятел на детето" и ще получат сертификати от УНИЦЕФ България.
"Общината-приятел на детето" е инициатива на УНИЦЕФ – България, която се реализира в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето, Националното сдружение на общините в Република България и асоциация "Родители".
Всяка община, която успешно се включи в инициативата, ще стане част от една голяма международна общност, наброяваща повече от 860 населени места в целия свят. Това ще й осигури постоянен достъп до различни практики и механизми за справяне със специфичните проблеми на детското благосъстояние.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания