Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов с награда "Община - реформатор"

Община Свищов спечели първа награда, присъдена от Националното сдружение на общини в Република България в категорията община – реформатор с население от 20 до 60 хил. души. Наградата бе дадена на свищовската администрация за траен принос в децентрализацията на местните власти в страната ни.
"Присъдената награда е признание за работата на общинската администрация, Общинския съвет и на всички жители на община Свищов", коментира кметът Станислав Благов.
Наградата бе връчена на Петата Годишна среща на местните власти в България. Събитието се проведе от 9-ти до 11-ти октомври в курорта Албена. То се организира ежегодно и е посветено на честването на Деня на българските общини 12 октомври.
Срещата е уникално за местните власти събитие, което включва разнообразни форми за придобиване на нови умения, за споделяне на идеи, за обсъждане на бъдещите общински реформи с министри и народни представители.
От миналата година е установена традиция срещата да се провежда под патронажа на посланика на страната-председател на Европейския съюз. Така тази година срещата протече под патронажа на посланика на Република Франция в България Н. Пр. Етиен дьо Понсен.
Акцентът на включените във форума, прояви бе върху повишаването на прозрачността и ефективността в работата на българските общини, преди всичко при усвояване на средствата от ЕС, като предпоставка за по-добро качество на общинските публични услуги.
Срещата бе председателствана от вицепремиера по усвояване на европейските фондове - Меглена Плугчиева. В дискусиите участие взеха и министрите на регионалното развитие и благоустройството - Асен Гагаузов, на околната среда и водите - Джевдет Чакъров. Участниците във форума бяха привестствани от министър-председателя Сергей Станишев и заместник-министър председателят и министър на извънредните ситуации Емел Етем.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания