Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов е домакин на Празник на стара градска песен

В петък следобед в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" тържествено се открива Празника на старата градска песен, информира за в-к "Свищовски бряг" Таня Ликова, гл. експерт "Култура" в Община Свищов.
Празникът се организира за втори път от Община Свищов, със съдействието на свищовското читалище и преминава под патронажа на кмета на Общината Станислав Благов.
Празникът се провежда в памет на нашия съгражданин и съвременник Георги Бейков, посветил живота и творческата си кариера на издаването, аранжирането и популяризирането на старата градска песен.
Целта е да се популяризира жанра "стара градска песен" и да се запознае младото поколение с богатия и романтичен репертоар на това творчество.
В рамките на тазгодишното издание на празника, вчера в Историческия музей бе открита изложба на тема "За мъжа и жената-интимно", която представя градско облекло, бельо и аксесоари от края на 19-ти и началото на 20-ти век.
Според програмата, днес, в петъчния следобед в Градската градина от 14 часа ще свири Градския духов оркестър на град Плевен. След официалното откриване на Празника, в 15,30 часа, в салона на читалището ще започне и концертната програма на участниците. Тя ще продължи и в събота от 13 часа, след което празникът ще бъде закрит.
Празникът на старта градска песен в Свищов няма конкурсен характер. В него участват състави и изпълнители от цялата страна. На всички ще бъдат връчени Дипломи за участие, уточни Таня Ликова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания