Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов бе домакин на Балканска среща на сатириците

Трима от лауреатите на международния конкурс за къс хумористичен разказ на името на Алеко Константинов пристигнаха от Белград, специално за "Свищовски лозници 2008". Тази година, в рамките на празничната програма, за първи път се организира Среща на балканските сатирици. Идеята на инициаторите от отдел "Култура" е това събитие да стане традиционно и да среща победителите в дългогодишния конкурс с почитателите на сатирата.
В тазгодишната първа Среща на балканските сатирици се включиха трима автори, носители на наградата от последното десетилетие, сред които бе и тазгодишният лауреат, първата жена лауреат в конкурса – Ясмина Буква. Заедно с нея от Белград пристигнаха сатириците Радивое Бойчич и Драгостин Минич-Карло.
Срещата на свищовската публика с тях бе в съботния следобед в експозиционната зала на къщата музей "Алеко Константинов".
Прдружени от всеизвестните редактори на българското хумористично издание "Стършел" – Кръстю Кръстев и Йордан Попов, един от най-добрите сърбисти в България Ганчо Ганчев, въплатил се в ролята на преводач, тримата сръбски сатирици забавляваха аудиторията със своите афоризми. В злата бе подредена изложба с карикатури на турския автор Махмут Акгун. След като разгледаха карикатурите от Турция и повече от час се забавляваха със сръбски хумор, всички присъстващи се обединиха около идеята, че "за хумора няма граници, особено за хумора на Балканите", и си обещаха да се срещнат отново догодина.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания