Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

10 души от Свищов получиха сертификати за готвачи

10 души от Свищов получиха сертификати за готвачи след обучение в рамките на българо-румънски проект

На официална церемония в Бизнес центъра в Свищов на 17 септември 10 души от общината получиха сертификати за успешно завършване на обучителен курс за готвачи, съобщи за в-к "Свищовски бряг" Петър Петров, ръководител на Центъра.
Обучението е проведено в рамките на българо-румънски проект "Професионално израстване в общественото хранене", финансиран от Програма ФАР 2005 – Трансгранично сътрудничество Румъния – България, по договор RO 2005/017-535.01.01.11, уточни Петър Петров.
Проекта се реализира в периода септември 2007 – септември 2008. Той се изпълнява от Камарата за търговия, индустрия и земеделие в Телеорман, Румъния, в партньорство с Бизнес център - Свищов и Румънската бизнес школа към Индустриално-стопанските камари – филиал Телеорман. Неговата главна задача е подпомагане на устойчивото икономическо развитие на пограничния регион, представляван от областите Телеорман - Румъния и Велико Търново – България, с цел да се намали периферния им облик чрез засилване на трансграничното сътрудничество в областта на професионалното обучение.
В рамките на проекта през обучение са преминали 100 души, от които 40 (10 с българско гражданство) в начален курс "готвач" и 60 лица (с румънско гражданство) в квалификационен курс "работник в системата на прехраната", като 10 души от обучените ще бъдат назначени за 6 месеца на работа.
Освен това по проекта е създадено трансгранично сдружение на работещите в общественото хранене, информира още Петър Петров.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания