Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

279 деца в общината прекрачиха за първи път

279 деца в общината прекрачиха за първи път
прага на училището на 15 септември

Въпреки студеното и дъждовното време, новата учебна година в община Свищов започна, както си му е реда, с празнично настроение и купища цветя.
Най-развълнувани в първия учебен ден, разбира се, бяха най-малките ученици и техните родители. На 15 септември за първи път прага на училището в община Свищов прекрачиха 279 първокласници, които ще се обучават в общо 17 паралелки. В сравнение с миналата година броят на децата в първи клас е намалял с 53, а паралелките са по-малко с 6.
И тази година най-много са първокласниците в СОУ "Николай Катранов", което през последните години се утвърди като най-предпочитаното средно общообразователно училище в общината, в което учат най-голям брой ученици. През учебната 2008 - 2009 година в СОУ "Николай Катранов" ще има 4 паралелки първокласници. С три първи класа откри учебната година СОУ "Димитър Благоев", а с по две паралелки първокласници са СОУ "Цветан Радославов" и ОУ "Филип Сакелариевич". За първи път СОУ "Алеко Константинов" започна новата учебна година без първокласници. Това вероятно може да се обясни с предложението за закриване на училището, което беше внесено за разглеждане в Общинския съвет тази пролет, но не беше прието от съветниците.
Общият брой на учениците в общинските училища за учебната 2008– 2009 година е 2 657, което е със 140 деца по-малко в сравнение с миналата учебна година.
От общинския отдел "Образование", откъдето ни предоставиха данните, уточниха, че цифрите все още не са окончателни, тъй като училищата не са заверили образците си в Регионалния инспекторат на Министерството на Образованието и е възможно да има преместване на деца от едно училище в друго.
От отдела съобщиха още, че предвидените ремонти в училищата са приключили и че всички безплатни учебници са били доставени навреме.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания