Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Известният румънски блусар Атила Уайнбъргър

Известният румънски блусар Атила Уайнбъргър
бе гост на "Bluezz Fest" в Свищов

На 13 септември Свищов бе домакин на популярния фестивал за блус, джаз и рок музика "Блуз Фест". През 2008 фестивалът се провежда за пета поредна година, а настоящото му гостуване в нашия град е трето по ред.
Въпреки дъждовното време, мнного почитатели на трите жанра се събраха на откритата сцена в парка "Калето", за да се насладят на хубавата музика "на живо" под звездите.
"Блуз Фест"-а в Свищов бе открит от Първи български хор "Янко Мустаков, който предложи изпълнения на госпъл и блуз.
Специално за изданието на "Блуз Фест" в Свищов пристигна румънският блусар Атила Уайнбъргър. Със своята група той създаде невероятно настроение и изправи публиката на крака. Известен още като румънския бог на блуса, Уайнбъргър е познат с несравнимото си майсторство в американския блус, донесло му широка популярност отвъд границите на родната Румъния. За него самият Би Би Кинг казва, че е "много добър и енергичен китарист", а сп."Call Back Magazine" го определя като "паметник на американското музикално съкровище – Блусът".
Финал на блузфеста сложиха изпълненията на певицата Амалия, заедно с Иван Лечев и софийската банда "Дърти Пърчийз".
Заради дъжда по някое време се наложи изпълнители и публика да се преместят в близкия хотелски комплекс "Калето", но това ни най-малко не развали празника на всички присъстващи, а дори напротив – направи блузфеста в Свищов още по-незабравим и вълнуващ.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания