Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Гуна Иванова и Роси Рос ще пеят за свищовлии

на празника на града
Тази година традиционните празници на града "Свищовски лозници" ще се проведат на 26, 27 и 28 септември.
По традиция те ще стартират в петъчния следобед с есенния лекоатлетически крос за наградата на кмета и традиционната изложба на свищовски художници.
Официалното откриване ще е вечерта в петък на площад "Алеко". В концертната програма ще участват ДЮТА "Дунавска младост" с ръководител Георги Владимиров, Мажоретния състав с ръководител Надя Йорданова, Пламен Борисов, Николай Манолов и Роси Рос.
Вторият празничен ден също ще започне със спортна проява на стадион "Академик". Там от 9.45 ще се играе футболна среща на деца и юноши, младша възраст, от "Академик"-Свищов и "Ботев Бали 2002" –Дебелец. Следобед от 16.30 часа на стадиона ще се играе още един мач – този път между отборите на Военен спортен клуб-Белене и Румънска гранична служба-Гюргево.
Същият ден градът ще е домакин на културно събитие с наднационални измерения, което се провежда за първи – среща на балканските сатирици, лауреати на международния конкурс за къс хумористичен разказ "Алеко". Срещата ще е от 16.00 часа в къщата музей "Алеко Константинов". На същото място ще бъде подредена изложба на карикатуриста Махмут Акгун от Турция.
Вечерта на откритата сцена в парк "Калето" от 21.00 часа ще има "Пиано бар под звездите" с Нелко Коларов и специалното участие на Орлин Горанов. Концертът се провежда под патронажа на почетния гражданин на Свищов Карсимир Дачев.
В последния ден на "Лозниците", сутринта от 10.30 часа в кафе-галерия "Антиквариат", ще бъде връчена наградата за литература "Златно дунавско перо" и отчетени резултатите от националния поетичен конкурс "Свищовски лозници".
Свищовските празници ще бъдат закрити в неделя вечерта на площад "Алеко" с традиционния празник на виното, по време на който ще бъдат отчетени резултатите от конкурса за домашно червено вино и наградени победителите в конкурса. За доброто настроение на свищовлии ще се погрижат Гуна Иванова и ДЮТА "Огнени ритми" с ръководител Стефан Костадинов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания