Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Зареждането на газовите бутилки за битови нужди по

Зареждането на газовите бутилки за битови нужди по бензиностанциите вече е забранено

В последните дни в Общината зачестяват жалбите от граждани, които се оплакват, че бензиностанциите отказват да им зареждат газовите бутилки за битови нужди и настояват общинската администрация да вземе отношение по проблема.
В тази връзка от Община Свищов информират, че зареждането на газовите бутилки за битови нужди по бензиностанциите вече е забранено, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.
Чл. 95, ал. 1 от Закона, който влиза в сила от 01.07.2006 г., забранява пълненето на втечнен нефтен газ в бутилки, различни от бутилките за газови уредби за автомобили в станции за зареждане на моторни превозни средства, а ал. 2 на същия член от посочения Закон гласи: продажбата и съхраняването на втечнен газ в бутилки, различни от бутилките за газови уредби за автомобили в станции за зареждане на моторни превозни средства се допуска, само когато бутилките са напълнени в съответни заводи за пълнене на бутилки и/или в самостоятелни, оторизирани пунктове за пълнене на бутилки с втечнен нефтен газ извън териториите на станциите за зареждане на моторни превозни средства. Бутилките трябва да са защитени с термосвиваеми капачки, които се разрушават преди употреба и носят фирмения знак на съответният производител.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания