Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Фимът "Хъшове" на БНТ се снима в Свищов

В снимките като статисти участваха над 200 души от Свищов

Над 80 души се явиха още в първия ден на обявения кастинг за статисти за филма "Хъшове" на БНТ, сцени от който се снимаха в Свищов тази седмица. Хората от екипа на филмовата продукция, ангажирани с набирането на статистите уточниха, че им трябват близо 250 души – деца, младежи и девойки, мъже и жени.
Кастингът се провеждаше на открито в градската градина до площад "Алеко". На кандидатите за участие бяха записвани имената и данните за контакт, след което на всички бяха направени и индивидуални снимки.
Сред явилите се мераклии да се увековечат на филмовата лента имаше възрастни хора на над 70-годишна възраст и малки деца на по 4 и 5 годинки.
Организаторите обещаха заплашане за участието във филма. Те уточниха, че снимките ще бъдат в Свищов на 28, 29 и 30 август.
В четвъртък суртинта за снимките на филма "Хъшове" в града пристигна и румънски цигански оркестър. Музикантите бяха транспортирани от Зимнич с кораб през Дунава със съдействието на Общината.
Снимачният екип пристигна в Свищов с два камиона техника и започна работа още в понеделник. Снимките бяха на сцената на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови". Достъпът на журналистите до кинаджиите обаче беше отрязан с извинението, че работят при много натоварен график. Действително, ангажираните като домакини служители на читалището потвърдиха, че екипът снима по 12 часа на ден, че и отгоре, почти чак до полунощ.
Заснемането на филма "Хъшове" започна през август миналата година. Кинотелевизионната версия е продукция на БНТ, с изпълнителен продуцент "Камера" ООД. Авторите очакват филмът да се превърне в модерна интерпретация на литературната класика "Немили-недраги" на Вазов. Режисьор на лентата е Александър Морфов. Филмът се прави по едноименната му пиеса, която е един от най-успешните спектакли на Народния театър. Постановката спечели 3 "Аскеер"-а, сред които за най-добро представление, режисура и главна мъжка роля на Валери Йорданов.
Във филма ролите се изпълняват от познатите актьори от театралното представление. Това са Петър Попйорданов - Македонски, Руси Чанев - Странджата, Валери Йорданов - Бръчков, Валентин Ганев – Владиков, Захари Бахаров - Попчето, Валентин Ганев - Ханджията, Христо Мутафчиев - Дерибеев и Димитър Рачков - румънски келнер.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания