Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ДЮТА "Дунавска младост" спечели наградата на публи

ДЮТА "Дунавска младост" спечели наградата на публиката на международния фолклорен фестивал в Комсомолск, Украйна

Детско-юношески танцов ансамбъл "Дунавска младост" при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", с ръководител Георги Владимиров, представи Свищов и България в IX международен фолклорен фестивал "Калиново лято на Днепър" в Украйна, съобщи за в-к "Свищовски бряг" Геновева Танчовска, експерт "Интеграционни връзки" в читалището и ръководител на българската делегация.
Фестивалът се състоя от 20 до 25 август в град Комсомолск, област Полтава. Събитието е ежегодно, провежда се по линия на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към ЮНЕСКО (ЦИОФФ) и е единствено по рода си в Украйна. В деветото издание на фестивала участваха състави от Алжир, Кипър, Германия, Татарстан, Латвия, Турция и за първи път България, представена от свищовския танцов ансамбъл.
Концертите по време на фестивала се провеждаха на открито пред Двореца на културата в Комсомолск и на закрито в неговата голяма зала.
"Българският състав бе бурно аплодиран, както по време на участията си, така и по време на дефилетата по улиците на украинския град. Сред публиката имаше наши сънародници, пристигнали от различни бивши съветски републики, за да видят представителите на България. Десетки почитатели се фотографираха със свищовските момчета и момичета.", разказа още Геновева Танчовска.
Макар и без да има конкурсен характер, организаторите на фестивала присъдиха награди на фирми – партньори и спонсори. Наред с Диплома за участие ДЮТА "Дунавска младост" отличието на публиката за любим неин състав - предметна награда, осигурена от местна фирма.
По време на престоя си в Комсомолск представителните делегации на чуждестранните групи имаха срещи с директора на фестивала и началник на отдел "Култура" в Комсомолск Ирина Зеленска. Официален прием даде и кметът на украинския град Сергей Супрун. В рамките на срещата, кметът на Комсомолск отправи покана към ДЮТА "Дунавска младост" да бъде гост и на десетото, юбилейно издание на фестивала догодина.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания