Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Гръцкият град Полигирос ще се побратимява със Свищ

Гръцкият град Полигирос ще се побратимява със Свищов

Шестчленна делегация от Свищов, водена от заместник-кмета Емил Димитров, бе на официална визита в град Полигирос, Гърция, от 11 до 13 август. В състава на делегацията влизаха представители на общинската администрация и Общинския съвет. Посещението бе по покана на общинското ръководство на гръцкия град във връзка с провеждащия се там традиционен международен фолклорен фестивал.
Свищовската делегация бе приета лично от кмета на Полигирос Томас Капланис, с когото бе обсъден вариант за побратимяване между двата града. Заместник-кметът Емил Димитров отправи покана делегация от Полигирос да гостува в Свищов по време на традиционните празници "Свищовски лозници" и поканата бе приета от кмета на гръцкия град. Като дар от Свищов, от името на кмета Станислав Благов, Томас Капланис получи плакета на Община Свищов, картина на свищовския храм "Света Троица", рисувана от художника Камен Крумов и рекламно-информационни материали за Свищов.
Град Полигирос е разположена на брега на Бяло море и е столица на провинция Халкидаки, намира се на 60 км от Солун. Населението му наброява 6 000 – 7 000 жители. Основният поминък за местното население е свързан с туризма и големите маслинови гори в района.
При завръщането си в Свищов членовете на нашата делегация споделиха, че са впечатлени от красотата, редът и спокойствието, които има в гръцкия град, както и от начина, по който там са уредени най-големите проблеми за българските общини – местната болница, поддържането на пътищата, регионалните сметища и преработката на битовите отпадъци в Полигирос са ангажимент на държавата, която изцяло поема финансовата им издръжка.
Свищовлии са силно впечатлени и от провелия се в Полигирос международен фолклорен фестивал. В четвъртото издание на празника са участвали състави от Полигирос и групи от Коста Рико, Мексико, Китай, Испания, Полша, Хърватска и Сърбия.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания