Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Празник на старата градска песен в памет на Георги

Празник на старата градска песен в памет на Георги Бейков
За втора поредна година Община Свищов и ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" организират Национален празник на старата градска песен, съобщи за в-к "Свищовски бряг" Таня Ликова, гл. експерт "Култура" в Общината. Празникът се провежда се в памет на свищовлията Георги Бейков, посветил живота и творческата си кариера на издаването, аранжирането и популяризирането на старата градска песен. Събитието ще се проведе на 10-ти и 11-ти октомври и ще премине под патронажа на кмета на Община Свищов Станислав Благов.
"Целта е да се популяризира жанра "стара градска песен" и да се запознае младото поколение с богатия и романтичен репертоар на това творчество. Фестивалът няма конкурсен характер. Всеки колектив и индивидуален изпълнител ще получи Диплом за участие.", поясни Таня Ликова.
Заявките за участие в тазгодишното издание на празника се приемат в Общината и Читалището, в срок до 20 септември включително.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания