Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

2000 лева за ремонт на ЦДГ № 1 "Васил Левски"

2000 лева за ремонт на ЦДГ № 1 "Васил Левски" в Свищов отпусна Общинския съвет със свое решение миналия четвъртък.
Парите бяха заделени спешно от общинския бюджет, след като в писмо до Съвета директорът на детското заведение Антония Матова сигнализира, че ремонтът е наложителен.
Тази забавачница не бе сред сред санираните детски заведения в общината, в които миналата година бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност и подобряване на средата.
В детската градина има добра хигиена и се спазват изискванията на ХАСЕП системата, но съществува необходимост от частични подобрения и поддръжка, за които бюджетът на детското заведение не достига.
"Практика стана за подобни нужди да търсим съдействието на родители и спонсори", споделя в писмото директорът на градината Антония Матова. "След като в последните години зачестяват алергичните реакции сред децата от домашен прах, влага, мухъл и други алергени, трябва да спазваме високи хигиенни изисквания, за да осигурим здравословна среда за нашите деца.", аргументира се още Антония Матова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания