Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

244 решения е гласувал Общинският съвет

Отчет за работата на Общинския съвет - от конституирането му на 7 ноември 2007 год. до края на месец юни 2008 год., представи председателят на Съвета инж. Иван Хараламбиев на извънредната сесия на 31 юли.
За времето от началото на мандата до края на първото полугодия местния парламент е провел 17 сесии, от които 7 редовни и 10 извънредни: на тях са приети общо 244 решения, се посочва в отчета.
Най-много заседания за същия период е провела Постоянната комисия по икономическо развитие, финанси и бюджет – 18 на брой, следвана от Постоянната комисия по местно самоуправление, евроинтеграция, нормативна уредба и регионална политика, заседавала 15 пъти.
По отношение на организацията на заседанията може да се отбележи следното, коментира инж. Хараламбиев:
"Напрегнат режим на работа – по две сесии на месец, за да се вземат решения по многобройните материали, внесени в Общинския съвет и голяма продължителност на сесиите, заради прякото предаване на заседанията по местната кабелна телевизия и оттам превръщането им в политическа трибуна за ораторите, и излишното понякога политическо противопоставяне, пак свързано с медийното отразяване."
В своя отчет председателят на Съвета отбелязва още, че заседанията са били провеждани при пълна откритост – излъчвани са пряко по радиото и телевизията, а гласуванята на съветниците са били явни.
Представяйки работата на местния парламент неговият председател отчита и голямата активност на общинските съветници по време на сесиите и заседанията на комисиите, заключвайки, че лично той е доволен от работата на Общинския съвет.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания