Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Местната власт се обучава по проект

Обучение на тема "Управление на социалните услуги в общността" се проведе в Общината в сряда и четвъртък, 30 и 31 юли. Участници в него бяха представители на местната администрация в общината – кметове на кметства, директори на училища, служители на социални заведения и дейност "Социални дейности" в Общината.
Обучението бе в рамките на проект "Превенция на институционализацията на деца с увреждания от община Свищов", с който Общината кандидатства и спечели финансиране по програма ФАР. За реализирането му програма ФАР отпуска на Общината е 121 840.47 евро или 237 588.92 лева.
Лектори в семинара бяха Биляна Житарова от фондация "Екип" – София и Дияна Маркова от сдружение "Хуманитас" – Русе. И двете неправителствени организации работят в сферата на социалните услуги от години и имат натрупан голям практически опит.
По време на обучението лекторките говориха за състоянието на социалните услуги в България и проблемите, свързани с тях, за сътрудничеството между местните власти и неправителствените организации по отношение на социалните услуги и за управлението на този вид дейности в общността.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания