Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Представители на организации на хората с увреждани

Представители на организации на хората с увреждания от областта гостуваха на кмета
Представители на ръководствата на организации на хората с увреждания от област Велико Търново гостуваха на кмета на Община Свищов Станислав Благов в четвъртък сутринта.
На срещата присъстваха и заместник-кметът по социална и интеграционна политика на Общината Пламен Александров и директорът на общинската служба "Социални дейности" Анелия Димитрова.
В началото на срещата кметът приветства своите гости като заяви, че много се радва да бъде техен домакин.
Благов сподели със своите гости виждания си за политиката на местната власт по отношение на хората в неравностойно положение. "Социалната политика трябва да бъде водещ приоритет в дейността на Общината. За съжаление, общините нямат достатъчен финансов ресурс, за да помагат така, както им се иска на групите в неравностойно положение.", каза кметът. "Стараем се да откликваме на вашите проблеми и да търсим начини за тяхното разрешаване, като търсим помощ и от държавата.", заяви още Благов. Той посочи, че големият шанс за хората в неравностойно положение и Общината, която има ангажимент към тях е да се използват възможностите за финансиране от Европейските фондове.
"Разчитаме на вас – да ни заявите ясно какви са вашите приоритети и нужди, за да знаем в каква посока да насочим усилията си, защото иначе работим на парче и може би пропускаме важни неща.", обърна се към гостите и заместник-кметът Пламен Александров.
"Догодина Съюзът на инвалидите в България ще отбележи 20 години от своето създаване. Нашата основна задача е да накараме обществото да приеме хората с увреждания, да стане по-толерантно по отношение на тях, просто да мисли и за тях. Трябва да дадем шанс на младите хора от нашата социална група да имат по-добро бъдеще в Европейска България!", каза на срещата Илиян Бояджиев, областен координатор на Съюза на инвалидите за област Велико Търново.
Той обясни, че именно във връзка с постигането на своите основни задачи, представителите на ръководствата на организации на хората с увреждания от област Велико Търново са решили да се срещнат с кемтовете в областта и да споделят своите общи тревоги и проблеми.
По време на срещата представителите на свищовската организация на инвалидите благодраиха на местната общинска администрация и кмета за отзивчивостта и готовността, с които решават всеки от поставяните им от организацията проблеми.
На финала на срещата Станислав Благов подари на своите гости информационни материали за Общината и сувенири с културно-исторически забележителности от Свищов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания