Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Регистриран е първият пожар в житен блок

Все повече започнаха да се усещат летните жеги, а засушаването повишава опасността от пожари на територията на общината, напомнят от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Въпреки предварително взетите мерки за осигуряване на пожарната безопасност по време на летните горещини и жътвената кампания, и този сезон се очертава с голям брой пожари. Това се потвърждава от възникналите 7 пожари на сухи треви от началото на месеца. Освен тях вече е регистриран и първият пожар на житен блок за общината, възникнал в околностите на село Морава. Унищожени са около 10 дка житни насаждения, а благодарение на създадената организация за борба с пожарите по време на жътва от собственика на масива – ППК "Искра" – Морава, и незабавното реагиране на органите на РСПБЗН, са спасени близо 200 дка житни култури и други съседни имоти.
Статистическите данни сочат, че за периода от 1 април до 30 юни т.г. местните огнеборци са се отзовали при 35 произшествия срещу 47 за същия период на м.г. Разликата е в намалелите пожари в сухи треви и отпадъци от 24 за м.г. на 7 за т.г. През отчетния период няма загинали и пострадали хора.
Основната грижа за недопускане на пожари в този сезон зависи най-вече от съвестното и отговорно поведение на гражданите, съветват служителите в РСПБЗН. Не бива да се забравя, че паленето на стърнища, сухи треви и крайпътни ивици е строго забранено и виновните лица подлежат на наказателна отговорност. Пушенето и паленето на огън пък трябва да бъде на безопасни места на 50 м от посевите Паркирането на превозни средства и нощуването покрай пътищата в близост до складиран фураж, покрай или през посеви е недопустимо.
Огнеборците напомнят, че за успешното гасене на пожари и ограничаване на загубите от тях е необходимо незабавното позвъняване на тел. 160 или 112, без код от цялата страна.
в. "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания