Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Гражданска защита: В Свищов не може да възникне ан

Гражданска защита: В Свищов не може да възникне аналогична на София ситуация

На територията на град Свищов не може да възникне аналогична ситуация като тази край София, защото от години военното поделение е закрито. Когато то функционираше, по пътя за село Царевец имаше и военен склад като този в столицата, но в момента той е изпразнен. Моята информация е, че агенция към Министерството на отбраната готви неговата продажба. Това заяви в края на изминалата седмица Виктор Тонков, ръководител на "Гражданска защита" в града ни. Попитан дали на територията на общината има изготвен и актуален план за действие при аварии и кризисни ситуации, той отговори: "Подобен план има от години. Той включва седем части и последната, която е нова, предвижда действия при терористични актове". Виктор Тонков допълни, че в града има опасност от обгазяване при промишлена авария. "Потенциална опасност е евентуална авария в "Свилоза". Но през последните три-четири години там се извърши сериозна промяна и обновление на производството. Използването на хлор вече не се използва, което даде основание преди година да бъде снет отчетът на индивидуалните средства за защита, раздадени през 80-те години на миналия век. От 5-6 години не работи захарният завод в Зимнич и оттам няма опасност. Ситуацията в нашия град сериозно би се променила след евентуалното пускане на АЕЦ "Белене". Тогава Свищов ще попадне в аварийната зона на централата", коментира още Виктор Тонков.
Колкото до радиационната обстановка в Свищов, той заяви, че тя е нормална. Отчетените показатели са 0,2 mSv/h - показател под минимално допустимата норма. Замерванията се извършват три пъти в деня, като при показатели от 0,35 mSv/h започват замервания на всеки час", добави Виктор Тонков. Според него слуховете за завишени стойности на радиация в последните дни са злонамерени.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания