Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Полицията започна акция "Лято 2008"

За изминалото полугодие на тази година отдел КАТ при РПУ Свищов отчита възникнали 87 пътно-транспортни произшествия на територията на общината. Три от тях са квалифицирани като тежки с четирима ранени участници в произшествията, останалите ПТП са само с материални щети. Това съобщи местният инспектор по пътен контрол Димитър Христов. Той припомни, че причините за две от тежките ПТП са несъобразената скорост, а при третата катастрофа, станала на главен път Плевен-Русе, причината била навлизане в лентата за насрещно движение от единия водач. Управление на МПС от непълнолетни и неправоспособни, както и от участници в прибирането на селскостопанската продукция са най-характерните за сезона причини за възникващите ПТП.
За противодействие и предотвратяване на тежки ПТП през активния летен сезон, от понеделник полицията започна акция "Лято 2008", каза още инспектор Христов. Тя ще продължи до края на септември, а пътните полицаи стриктно ще следят за превишена скорост и ще санкционират неизрядните водачи, дръзнали да седнат зад волана най-вече без книжка и след употреба на алкохол. Статистиката сочи, че близо 15 % от убитите по пътищата са загубили живота си в резултат на навлизане в лентата за насрещно движение с последващ челен удар. Този вид катастрофи се дължат изключително на стремеж към максимални скорости и изпреварване на застигнатите автомобили, като особено застрашени са младите неопитни шофьори, предупреждават още от КАТ. Напоследък дори жертвите и ранените от пътни катастрофи по вина на неправоспособни водачи надвишават значително пострадалите поради употреба на алкохол. В летните жеги много опасно с тежки последствия може да бъде и шофирането след преумора и недоспиване, не са безопасни дори и малките дози алкохол.
Петък е денят, в който стават най-много катастрофи, половината от които стават по тъмно, сочи още черната статистика на КАТ. Четвъртък пък е фаталният ден за пешеходците, а най-много от тях загиват между 17 и 19 часа. Най-малко катастрофи пък се регистрират в неделя.

Галя ФИРОВА
в. "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания