Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

На 27 юни свищовската общественост за пореден път

На 27 юни свищовската общественост за пореден път се поклони пред паметта на загиналите войни за Освобождението на града.
131-та годишнина от това славно събитие беше отбелязана по традиция в местността Паметниците, където руските военни части форсират успешно река Дунав и започват своя освободителен за България поход.
В чест на годишнината се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, слово по случай празника произнесе кметът на Общината Станислав Благов, отслужен беше благодарствен молебен и беше изпълнен ритуал за поднасяне на венци и цветя.
Празникът на Свищов беше уважен от народният предствител Надка Блаева, областният управител на Великотърновска област Тошко Никифоров, почетни граждани на Свищов, представители на държавни институции. По случай празника в Свищов пристигна и 10-членна делегация от Общината на побратимения град Биело поле, Черна гора.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания