Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПБХ "Янко Мустаков" откри Петото издание на "BlueZ

ПБХ "Янко Мустаков" откри Петото издание на "BlueZZ Fest"
На 27 юни ПБХ "Янко Мустаков" участва в откриването на петото издание на "BlueZZ Fest". В откриването на популярния фест за блус, джаз и рок музика свищовският хор се представи съвместно с джаз-пианиста проф. Владимир Радулов. В половинчасовата програма бяха изпълнени спиричуъли и госпъли, които са част от репертоара на Хора.
В концерта за откриването на фестивала участваха още "Мери бойс бенд" и софийската група "Unlimited".
Още с първото си издание през 2004 г. BlueZZ Fest дава сериозна и амбициозна заявка - да се превърне в ежегоден национален празник за музикантите и любителите на трите жанра. Очакванията на инициаторите и създатели на фестивалите с оригиналното заглавие вече са надминати - най-добрите български и авторитетни чуждестранни джаз и рок изпълнители и блус формации бяха многократно възнаградени с препълнени летни амфитеатри, с възторжена традиционна, но и млада публика.
Свищов се присъединява към Русе и Бургас през 2006 година за третото издание на фестивала, за да стане столица на музикалното събитие, редом с утвърдените центрове.
Тази година свищовската публика ще се радва за пореден път на изтъкнати музиканти и групи на 13 септември .

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания