Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С акция за почистване на Дунавския бряг

С акция за почистване на Дунавския бряг
в Свищов отбелязаха Деня на Дунав

Международният ден на река Дунав 29 юни в Свищов беше отбелязан с акция за почистване на Дунавския бряг. Организатор на екосъбитието беше общинският отдел "Екология, озеленяване и чистота".
В почистването се включиха близо 100 ученици от горния курс на училищата "Николай Катранов", "Димитър Благоев", "Цветан Радославов" и Държавната търговска гимназия, както и техните учители.
За няколко часа, с много добро настроение и ентусиазъм, децата и възрастните почистиха участък от около 500 метра на Гребната база.
За всички участници по-късно бе организирана разходка с кораб по Дунава, по време на която те имаха възможност да наблюдават голямото биоразнообразие на реката. За целта представители на БДЗП-клон Свищов бяха подготвили наблюдателен пункт на кораба.
Разходката по Дунава бе съчетана и с пленер на Свищовски художници, които рисуваха красивите речни пейзажи. Към тях се присъединиха и децата, които също сътвориха прекрасни рисунки на Дунава.
През 2008 г. Денят на Дунав бе отпразнуван за пети пореден път. На тази дата се отбелязва поредната годишнина от подписаната през 1994 година международна Конвенция за опазването на река Дунав.
Тазгодишният празник на голямата река премина под мотото: "Река Дунав, нека да я ползваме, но да я пазим чиста!".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания