Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Контейнери за Косово ще минават през Свищов

Контейнери за Косово ще минават през Свищов вместо през Солун

Делегация от Косово проучи на 19 и 20 юни възможностите част от контейнерните товари от Китай за Косово да преминават през дунавския контейнерен терминал в Международно пристанище Свищов.
Бизнесмени от новата балканска държава Косово се направиха оглед на порта и се запознаха с възможностите и капацитета му.

Целта на огледа е разработването на вариант за получаване на контейнери със стоки от Азия вместо през Солун по трасето порт Констанца -порт Свищов и оттам с автотранспорт до Косово. Със сега съществуващите възможности за обработка на контейнерни пратки порт Свищов е приоритетен интерес на търговци и бизнесмени от Косово.

Контейнерните доставки от Далечният изток и страните от ОНД за Косово през порт Свищов е най-перспективния маршрут за доставка на стоки в Косово потвърдиха косоварите.

Новата балканска държава няма излаз на море или континентален воден път и осигуряването и сигурността на доставките на стоки е сериозен проблем.
Порт Свищов е най-южното пристанище на река Дунав и по този начин осигурява най-кратката връзка с вътрешността на България и Югозападните балкански страни Косово и Македония.Това го прави подходящ за врата на Косово към страните от ОНД и Азия смятат гостите от Косово.
Освен контейнери през порт Свищов и доставките на насипни товари и метали за Косово и Македония представляват интерес за бизнесът в бившата югославска територия , обявила независимост едва през 2008 година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания