Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Държавата финансира изграждането на Пречиствателна

Държавата финансира изграждането на Пречиствателна обезманганителна станция и
реконструкцията на магистрален водопровод Свищов - Вардим

Изпълнението на така важните за Община Свищов инфраструктурни обекти – изграждане на Пречиствателна обезманганителна станция за питейни води за община Свищов и Реконструкция на магистрален водопровод ще бъде финансирано от държавата, съобщи на пресконференция кметът на Общината Станислав Благов. Той поясни, че преди броени дни е получил официално писмо от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, в което се съобщава, че двата най-приоритетни ВиК обекта за Община Свищов са включени в Инвестиционната програма на МРРБ за 2008 год. След провеждане на необходимите процедури по Закона за обществените поръчки, ще бъдат сключени договори за възлагане и посочените обекти и ще започне тяхното изпълнение, се казва още в писмото. За водопровода ще бъдат осигурени около 4 млн. лева, а за пречиствателната станция около 7 млн. лева, посочи още Благов. "Това е чудесна новина за свищовлии, най-сетне този голям проблем, какъвто е лошото качество на питейната ни вода, ще бъде разрешен, коментира кмета. Той уточни, че включването на двата свищовски ВиК обекта в инвестиционната програма на МРРБ е резултат от дълго лобиране от страна на общинското ръководство и отправи благодарности към свищовските депутати Надка Балева и д-р Ваньо Шарков допринесли също за положителния резултат в този казус.
Проблемът с качеството на питейната вода за свищовлии има дългогодишна история – повече от 20 години. Съдържанието на манган в нея е над допустимите норми. Лошото състояние на 11-километровия водопровод пък е причина от чешмите често да тече мътна вода.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания