Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва изграждането на нов гробищен парк в Свищов

Започва изграждането на нов гробищен парк за град Свищов, съобщи Иван Митев, ръководител на общинската дирекция "Устройство на територията, строителство и инвестиционна политика" пред журналисти. Новото гробище ще бъде устроено в местността "Манастирски трап", на изхода на града, в източна посока. По-конкретно новите гробни места ще бъдат разположени на терена на бившия машинодрум на свищовското военно поделение, чийто терен е общинска собственост от 2007 година.
За в-к "Свищовски бряг" управителят на общинското дружество "Обреди" ЕООД Стефан Аандреев уточни, че вече е изработен проектът за новото гробище и на практика е стратирало неговото изграждане. Предвидено е обособяването на терен от близо 90 дка. Мястото е почистено и подравнено, районът ще бъде благоустроен – ще има ограда, вода, парково осветление. В бюджета на Община Свищов за 2008 година за изработването на проекта и изпълнението на Първата фаза от изграждането на новия гробищен парк са заделени 240 000 лева, заяви още Андреев.
Настоящият гробищен парк на Свищов се простира на терен от около 45 дка и разполага с 8 000 гробни места. "Вероятно ще има негативна реакция от страна на хората по повод новия гробищен парк, но капацитетът на настоящото гробище вече се изчерпва и просто няма възможност да бъде разширен. Откупените гробни места на сегашния гробищен парк ще могат да се ползват от родствениците на покойниците и в бъдеще.", коментира управителят на "Обреди" ЕООД.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания