Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовска делегация гостува в полският град Дембиц

СВИЩОВСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ГОСТУВА В ПОЛСКИЯ ГРАД ДЕМБИЦА

От 30 май до 1 юни свищовска делегация, водена от зам.-кмета на Общината Пламен Александров, беше в град Дембица (Полша), във връзка с провеждането на Първата международна конвенция по проект "Европа на градовете", реализиран от кметството на полския град. Целта на този проект, в който участва и Община Свищов, е да се осъществи сътрудничество между хората в малките градове от различни страни – членки на ЕС.
В състава на свищовската делегация влизаха още секретарят на Общината Върбинка Конова, зам.-председателят на Общинския съвет Анелия Димитрова и гл. експерт "Интеграция, НПО и връзки с обществеността" Димитрина Проданова.
В следобеда на 30 май международният форум беше открит от кмета на града-домакин Павел Волицки. В конвенцията участваха представители на градовете Пуурс (Белгия), Капувар (Унгария), Дунаюварош (Унгария), Карей (Румъния), Сало (Финландия), Свищов и Обзор от България.
По време на конвенцията участниците представиха кратки презентации за своите градове, след което форумът продължи с дискусия за посоките, в които ще се развива съвместното сътрудничество между градовете – първоначално в областта на културата, а по-късно и в други насоки. Решено бе за по-нататъшното изпълнението на проекта да се кандидатсва за финансиране пред Еропейската комисия.
На финала представителите на градовете получиха специални плакети с логото на проекта "Европа на градовете" и логото на всяка от общините участнички в него.
В дните на конвенцията град Дембица чества 650 години от основаването си и всички участници бяха гости и на празничните събития, посветени на годишнината на полския град.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания