Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ежедневна корабна линия между България и Румъния

Ежедневна корабна линия вече ще свързва България и Румъния между пристанищата Свищов и Зимнич.
200-местен круизен кораб, с голяма слънчева палуба, ще пътува всеки ден, по 2 пъти до румънския бряг и обратно.
Часовете на тръгване са 07.45 ч. от порт Свищов и 8.30 ч. от порт Зимнич, а връщането е съответно в 16.15 ч. от порт Свищов и в 17.00 ч. от порт Зимнич.
Линията стартира преди 1 година, само за уикендите (петък-събота и неделя) и се ползваше с огромен интерес. Над 13 000 пътници преминаха чрез нея Дунава.
Инициативата за ежедневната бърза, атрактивна и евтина връзка (само за 5 евро в двете посоки) е на румънските граждани, идващи от близкия окръг Телеорман, които откриха един нов и атрактивен начин за евтин шопинг в България. Туристите от отстоящия само на 100 км. Букурещ идват основно за забавления. Магазини и ресторанти масово са превели менютата и стоките си на румънски, в дискотеките все по-често звучи румънска музика.
Българите предпочитат да се поразходят по реката. Специално за тях Международно пристанище Свищов направи обеден круиз до Дунавските острови всяка събота от 12 ч.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания