Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Празници за децата в Ореш

Детско парти по случай 1 юни – Международния ден на детето организира ръководството на читалище "Филип Станиславов" за учениците от първи до четвърти клас в с. Ореш, съобщи Ирина Йозова, секретар на читалището.
Празникът се състоя в "Клуба на твореца" и включваше 4 своеобразни конкурса: "Карнавал", "Аз мога да пея", "Аз мога да танцувам" и "Мистър и мисис купонджии".
Всички 57 участници получиха грамоти за участие, плакети с десетте карнавални правила, много подаръци, и почерпка: сладолед, вафли и безалкохолно, осигурени от читалището.
Празникът завърши с дискотека, по време на която във вихъра на танците се включиха активно деца, майки, организатори.
Вечерта на първи юни на площада пред читалището се проведе заря, посветена на 2 юни – денят на Хр. Ботев. Организатори бяха кметство с. Ореш и ОУ "Хр. Ботев" . Учениците се включиха във вечерната проверка на загиналите за свободата на България с изнасяне на училищното знаме. Кметът на с. Ореш Любомир Иронов и директорката на ОУ "Хр. Ботев" Маргарита Марянова произнесоха тържествени речи.
Детският празник продължи и на 3 юни 2008 г. На зелената трева пред читалището се проведоха спортни игри под наслов "Бързи, смели, сръчни". Главни арбитри бяха отец Енцио и учителят по физкултура Кирилов. Участниците - ученици от началния курс, бяха разделени на 2 отбора. Игри от времето на баба и дядо припомниха на публиката за отминалото време, която ги аплодираше бурно. Състезанието "Бързи, смели, сръчни" показа, че децата днес могат да се организират да спортуват, да се веселят далеч от компютрите. Малчуганите заразиха и по-големите батковци, които се включиха в някои от игрите. Всяко дете получи грамота за участие.
"Убедени сме, че с общи усилия на кметството, читалището, църквата, училището, детската градина, и неправителствените организации: като Дружеството на жените в с. Ореш, ще можем да привлечем всички деца в най-различни мероприятия, за да почувстват, че са важна част от нашето общество.", коментира Ирина Йозова, секретар на читалище "Филип Станиславов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания