Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Награди АПЕР 2008

Скулпторът Александър Пройнов – АПЕР награди със свои пластики възпитаници от Школата по изкуствата

За пета поредна година скулпторът Александър Пройнов – АПЕР връчи статуетки, изработени от него, на възпитаниците на Школата по изкуствата при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" в Свищов.
Церемонията се състоя на 28 май в конферентната зала на Военния клуб в града. На своеобразния празник присъстваха около 50 деца от Школата по изкуствата. Носителите на уникалните авторски пластики бяха определени чрез жребий между имената на присъстващите деца.
Изтегленият от АПЕР жребий определи за носител на статуетката за музикално изкуство Любомир Личев - ученик за първа година в класа по класическа китара, ръководен от преподавателя Ангел Колев.
Статуетката за танцово изкуство получи дългогодишната балерина Екатерина Цачева, обучавана от Надя Йорданова.
Изненадващо тази година, скулпторът връчи и трета статуетка. Авторът безусловно я присъди на Надя Йорданова – ръководител на групите за класически и модерен балет към Школата по изкуствата при свищовското читалище.
Секретарят на читалището Ачка Найденова поздрави Александър Пройнов за дарителския жест, подарявайки му в знак на благодарност цветя и сувенири от Свищов.
Празникът продължи с музикални и танцови изпълнения на възпитаниците от Школата по изкуствата. След това децата вкусиха от двете големи торти "Неделя", поръчани от АПЕР и доставени специално за церемонията от София.
Връчването на статуетки "АПЕР" на възпитаниците на Школата по изкуствата при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" е инициатива на самия скулптор. Началото на традицията е поставено през 2004 година, по време на 50-годишния юбилей на Школата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания