Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Несе променя цената за пътници на редовната корабн

НЕ СЕ ПРОМЕНЯ ЦЕНАТА ЗА ПЪТНИЦИ НА
РЕДОВНАТА КОРАБНА ЛИНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ


Над 12 500 пътника се възползваха от редовната корабна линия между порт Свищов и порт Зимнич за изминалата една година.
На 1.06.2007 г. от Международно пристанище Свищов стартира тържествено след 20 годишно прекъсване пътническата линия с кораб между България и Румъния. 12 762 пътника са преминали чрез нея за изминалата 1 година от откриването.
Интересът е предимно от румънски граждани от близкия окръг Телеорман и отстоящия само на 100 км Букурещ. Северните ни съседи откриха един нов и атрактивен начин за евтин шопинг и почивка в България.
Въпреки увеличението на цените на горивата цената на пътуването общо в двете посоки ще продължава да бъде 5 евро.
Пътуването с кораба се радва на огромен интерес като бърз, евтин и атрактивен начин за преминаване на Дунава. В момента таксата за преминаване по Дунав мост е 8 Евро на кола в едната посока. 5 евро струва и двучасовия круиз из красивите Дунавски острови, който се организира всяка събота от порт Свищов.
Линията ще отбележи празнично 1–та си годишнина, на 1.06.2008 г. която съвпада и с Международния ден на детето. Пристанището организира безплатен круз до Дунавските острови за всички малчугани в неделя от 12.00 ч.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания