Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовските учителки Живка Аламанова и Славка Бонж

Свищовските учителки Живка Аламанова и Славка Бонжева получиха високото отличие "Достоен за Свищов" на 24 май
С поклонение на гроба на проф. д-р Георги Атанасович, министър на просвещението в първия кабинет на България (26 юли-24 ноември 1879 г.) започна в Свищов честването на Празника на славянската писменост. Програмата продължи с традиционното Празнично шествие на учители и ученици от училищата в общината, което тази година поведоха мажоретните състави при читалището в Свищов и училището в с. Българско Сливово, под съпровода на Военния духов оркестър от гр. Плевен. Шествието започна от пл. "Свобода", премина по главната улица на града и беше посрещнато от кмета Станислав Благов на площад "Алеко".
От 10 часа пред сградата на Общината започна традиционният Общоградски празник по случай 24 май.
След като прозвуча химна на Светите братя Кирил и Методий, свищовлии бяха поздравени с празнично слово от кмета на Общината.
Пред всички на площада бяха наградени свищовските учителки Живка Аламанова и Славка Бонжева. Те бяха удостоени с високото отличие - "Достоен за Свищов", което се дава за цялостен принос в областта на културата и образованието. Наградата – плакет "Достоен за Свищов" им беше връчена от кмета Благов.
Председателят на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" Пламен Александров удостои с грамоти за активна читалищна дейност и предметни награди 7 читалища от общината.
С грамоти и предметни награди от кмета Станислав Благов бяха наградени и изявени ученици от общината.
В концертната програма със свои изпълнения се включиха мажоретните състави при читалището в Свищов и училището в с. Българско Сливово, деца от класа на Корнелия Чекелова и танцовия състав при читалището в с. Българско Сливово.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания