Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът - отново делегат в Комитета на регионите

За трета поредна година кметът на Община Свищов Станислав Благов ще бъде заместник-делегат в Комитета на регионите на ЕС

С решение на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, кметът на Община Свищов Станислав Благов е определен заместник-член на българската делегация в Комитета на регионите на Европейския съюз за трета поредна година.

Комитетът на регионите е орган, който допълва трите институции на Общността (Съвет, Комисия и Парламент). Мястото му в институционалната система на ЕС се основава на политическия опит на членовете му от области на различни национални поднива и експертните им познания по въпроси от регионално и местно значение.

Неговото създаване узаконява задължението да се изслушват мненията на регионалните и местни представители по въпроси, които касаят тяхната отговорност да прилагат политиката на Съюза на местно ниво. Така благодарение на своите представители в КР регионите, градовете и местните власти имат възможност да участват в процеса на вземане на решения на Общността, заедно с другите институции на ЕС.

С Решение на УС на НСОРБ кметът на Община Свищов Станислав Благов е избран и за член на Комисията по образование и култура към Сдружението.

На XIX Общо събрание на НСОРБ, провело се на 21 март тази година в столицата, с почти пълно мнозинство кметът на Свищов Станислав Благов беше избран за председател на Контролния съвет на Сдружението.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания