Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Станислав Благов бе сред официалните гости

Кметът Станислав Благов бе сред официалните гости на международен икономически форум
с участието на четирима експрезиденти

Кметът на Община Свищов Станислав Благов бе сред официалните гости на кръгла маса с тема "Източна Европа и Източна Азия – възможности за политически диалог и икономическо сътрудничество", организирана от Центъра за политически диалог на експрезидента на Република България Петър Стоянов и Азиатския икономически форум.
Форумът се проведе на 26 май в хотел "Cosmopolitan" в Русе.
Участие в дебата взеха изтъкнати икономисти, политици и представители на бизнеса от България и Румъния. Форумът беше открит от Петър Стоянов, президент на Република България от 1997 до 2002 година, а като водещи на дискусиите участваха бившият български посланик в Русия Илиян Василев и бившият български посланик в Япония Петър Андонов.
Почетни гости на форума бяха Емил Константинеску, президент на Румъния от 1996 до 2000 година, Петру Лучински, президент на Молдова от 1997 до 2001 година и Нацагийн Багабанди, президент на Монголия от 1997 до 2005 година.
На форумът четиримата държавни глави основаха Клуб на бившите президенти. Към новата формация се очаква в близко време да се присъединят бивши президенти на Украйна, Полша и Словакия, заяви още инициаторът Петър Стоянов. Задачата на клуба ще бъде да съдейства за икономическото сътрудничество между страните, да бъде в услуга на регионите в съответните държави. Всеки от бившите президенти има по една или няколко неправителствени организации, които биха могли да бъдат лост между бизнеса. Според Петър Стоянов непрестанното посредничество от страна на държавата при установяване на икономическите отношения е предпоставка за корупция и това положение трябва да бъде преодоляно.
По време на неформалните разговори се взе решение за създаване на информационен център за сътрудничество между отделните страни и бизнесмени, който ще бъде изграден в Русе.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания