Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Фотоалбумът "Поздравъ от Свищовъ" беше официално

Фотоалбумът "Поздравъ от Свищовъ" беше официално представен в музея на Алеко
В рамките на празничната програма на Община Свищов, посветена на 24 май, в двора на къщата музей "Алеко Константинов" беше представен фотоалбумът "Поздравъ от Свищовъ", който включва част от личната колекция на на д-р Иван Динков със стари пощенски картички, гравюри и снимки на Свищов от началото на миналия век.
Събитието бе уважено от кмета Станислав Благов, културни и просветни дейци на Свищов, общински съветници, краеведи.
"За нас е удоволствие да сме домакини на представянето на албума на д-р Динков на 15 май – в деня, когато е бил открит нашия музея.", каза в началото директорът на Историческия музей Пети Доневски.
"Благодаря на всички, които ми помогнаха да издам фотоалбума "Поздравъ от Свищовъ", обърна се към своите гости д-р Иван Динков. "Не съм предполагал колко много свищовлии обичат своя град", сподели още развълнуван д-р Динков. "Хората ме спират и си говорим за миналото и хубавите спомени от онова време. Радвам се, че албумът развълнува толкова много хора и събуди носталгията по миналото на родния град.", каза д-р Иван Динков.
Изданието беше представено от почетния гражданин на Свищов доц. д-р Юлия Николова, която е част от редакционната му колегия. В нея са още проф. Радко Радков, Тодор Борисов и Пенка Маринова. Графичният дизайн е на Никола Друмев.
На финала всички имаха възможност да се насладят на класическата музика с концерт на възпитаниците от НУ по изкуства "проф. Веселин Стоянов"– Русе.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания