Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Близо 30 награди на достойни учители

Близо 30 награди на достойни учители и културни дейци връчи кметът в навечерието на 24 май
В навечерието на 24 май по традиция кметът Станислав Благов награди най-добрите просветни и културни дейци в общината. За 8 поредна година, по идея на общинското звено "Образование и култура", се отличават хората от общината с най-голям принос за развитието на културата и образованието през изтеклата година.
Церемонията по награждаването се състоя на 19 май в Зала 1 на Общината.
Номинациите бяха в три категории – "Деятел на културата", "Учител на годината" и "Достоен за Свищов". Предложенията за тях бяха направени от педагогическите съвети и културните институции в общината.
В категорията "Деятел на културата" с плакет бяха наградени ръководителят на ДЮТА "Дунавска младост" Георги Владимиров и Веска Пульова – дългогодишен читалищен деец от с. Морава.
Грамоти в тази категория получиха: Тинка Пенкова от с. Козловец, Петър Енчев от с. Хаджидимитрово и Сгуна Борисова от с. Царевец.
Близо 20 учители получиха награди за високи постижения и отдаване на професията в категорията "Учител на годината".
С плакет бяха отличени трима: Даниела Георгиева от ДТГ "Димитър Хадживасилев", Надя Стефанова от СОУ "Димитър Благоев" и Юлиана Секулова от ОУ "Фиип Сакелариевич". Грамоти получиха: Милена Кирова от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – с. Овча Могила, Милка Расимова от ОУ "Христо Ботев" – с. Ореш, Диана Христова от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – с. Морава, Наталия Димитрова от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – с. Българско Сливово, Янка Георгиева от СОУ "Цв. Радославов", Силва Христова от СОУ "Николай Катранов", Радослав Радков от СОУ "Алеко Константинов", Надя Ангелова от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", Здравка Ганева – логопед в ОДЗ "Чиполино" и музикалните педагози от детските градини Гинка Топалова, Катя Дойчева и Анка Йорданова.
Високото отличие - плакет "Достоен за Свищов", което се дава за цялостен принос в областта на културата и образованието беше връчено на художникът Атанас Миндов. В залата беше уточнено, че с тази награда на общоградското тържество на 24 май ще бъдат отличени и свищовските учителки Живка Аламанова и Славка Бонжева.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания